Slepičí kaldoun - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí kaldoun
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19143 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
20 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
10 g | Cibule |
60 g | Játra drůbeží |
100 g | Kuřecí drůbky |
30 g | Květák |
1 špetka | Majoránka |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Mouka pšeničná hrubá |
20 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Nové koření mleté |
20 g | Olej rostlinný |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kořen |
20 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 253,7mg |
Draslík | 441,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Kuřecí drůbky, Květák, Majoránka, Olej rostlinný, Pažitka, Petržel kořen, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepičí kaldoun postup přípravy receptu:
1 | Očištěné drůbky bez jater zalijeme studenou vodou, přidáme, pepř, nové koření, sůl a vaříme doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, růžičky květáku a uvaříme doměkka. |
2 | Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji prochladlým vývarem z drůbků, rozšleháme a za občasného míchání dobře provaříme. |
3 | Rozetřená játra promícháme se strouhankou, hrubou moukou, vejcem, třeným česnekem, pepřem, majoránkou, solí a pokrájenou cibulí a vytvarujeme do menších nočků. |
4 | Přidáme zvlášť uvařené játrové nočky, drobně pokrájené maso z drůbků, krátce povaříme a ozdobíme pažitkou. |