Jednoduchý recept

Pasta puttanesca

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19146
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 ks Ančovičky konzervované
4 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
0,3 ks Chilli paprička sušená
1 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Kapary
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
30 g Olivy černé
30 g Olivy zelené
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
4 ks Rajčata sušená sterilovaná
230 g Špagety, Makarony
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,053 kcal
Kilojoule 4 404kJ
35% Sacharidy 125 g
71% Tuky 53 g
141% Sodík 3 g
68% Bílkoviny 38 g

Pasta puttanesca postup přípravy receptu:

1

V mírně osolené vodě vaříme 8-10 minut špagety tak, aby byly měkké a zároveň měly tuhé jádro uprostřed. Scedíme je a necháme okapat.

2

V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, ančovičky (sardele), drcenou sušenou chilli papričku a za častého míchání 10 minut opékáme, dokud nezměknou a nezačnou hnědnout. Přidáme česnek a ještě půl minuty opékáme. Potom přidáme rajčata a rajčatový protlak, a když se omáčka začne vařit, zmírníme oheň a zvolna 10 minut vaříme. Přidáme černé a zelené olivy, sluncem sušená rajčata, kapary a zvolna vaříme ještě 2-3 minuty. Hotovou omáčku osolíme a opepříme podle chuti.

3

Okapané těstoviny vrátíme do hrnce, polijeme omáčkou a zlehka promícháme. Pokrm rozdělíme do talířů, ozdobíme snítkami čerstvé petrželky nebo bobkovým listem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept