Pasta puttanesca - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pasta puttanesca
Pasta puttanesca
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19146 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 ks | Ančovičky konzervované |
4 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
0,3 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Kapary |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
30 g | Olivy černé |
30 g | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
4 ks | Rajčata sušená sterilovaná |
230 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 123g |
---|---|
Cholesterol | 38,3mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 43g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 308,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bobkový list, Česnek, Chilli paprička sušená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rajčata sušená sterilovaná, Špagety, Makarony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kapary, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pasta puttanesca postup přípravy receptu:
1 | V mírně osolené vodě vaříme 8-10 minut špagety tak, aby byly měkké a zároveň měly tuhé jádro uprostřed. Scedíme je a necháme okapat. |
2 | V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, ančovičky (sardele), drcenou sušenou chilli papričku a za častého míchání 10 minut opékáme, dokud nezměknou a nezačnou hnědnout. Přidáme česnek a ještě půl minuty opékáme. Potom přidáme rajčata a rajčatový protlak, a když se omáčka začne vařit, zmírníme oheň a zvolna 10 minut vaříme. Přidáme černé a zelené olivy, sluncem sušená rajčata, kapary a zvolna vaříme ještě 2-3 minuty. Hotovou omáčku osolíme a opepříme podle chuti. |
3 | Okapané těstoviny vrátíme do hrnce, polijeme omáčkou a zlehka promícháme. Pokrm rozdělíme do talířů, ozdobíme snítkami čerstvé petrželky nebo bobkovým listem a servírujeme. |