Lasagne s plody moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s plody moře
Lasagne s plody moře
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19147 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na vymazání | |
---|---|
450 g | Filé rybí |
300 g | Houby čerstvé |
230 g | Hřebenatka |
0,3 ks | Máslo čerstvé |
230 g | Mozzarella |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
0,5 balení | Těstoviny Lasagne |
Lasagne s plody moře | |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice v prášku |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko polotučné |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 122,2mg |
Draslík | 850,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 582,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebenatka, Mozzarella, Sůl, Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Těstoviny Lasagne, Hořčice v prášku, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s plody moře postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme olej a 5 minut na něm opékáme cibuli, česnek a tymián. Přidáme houby a ještě 5 minut opékáme. Vmícháme víno a prudce povaříme, dokud se téměř neodpaří. Potom přidáme rajčata, zamícháme a pod pokličkou omáčku vaříme 15 minut. Osolíme a opepříme podle chuti a odstavíme. |
2 | V hrnci na slabém ohni rozpustíme máslo, přidáme mouku, práškovou hořčici a mícháme dohladka. Ještě 2 minuty zahříváme, ale dáváme pozor, aby nám mouka neztmavla. Potom postupně vmícháme mléko, přivedeme k varu a zvolna 2 minuty vaříme. Odstavíme a na povrch omáčky položíme potravinářskou fólii, aby se nám neutvořil škraloup. |
3 | Do zapékací misky vymazané máslem nalijeme polovinu rajčatové omáčky, přidáme polovinu kousků rybího filé a hřebenatek. Položíme v další vrstvě polovinu lasagnových plátků, nalijeme polovinu bílé omáčky, nasypeme polovinu kostiček sýra mozzarella a vrstvy znovu zopakujeme tak, aby navrchu byla opět bílá omáčka a mozzarella. |
4 | Zapékáme 35-40 minut v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova. Necháme 10 minut odpočinout a servírujeme v zapékací misce. |