Jednoduchý recept

Bramborová polévka s klobásou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 19148

Ingredience

180 g Brambory
1 ks Chilli paprička sušená
2 ks Cibule červená
150 g Kapusta hlávková
50 g Klobása Chorizo
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 l Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 421kJ
12% Sacharidy 41 g
20% Tuky 15 g
65% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Bramborová polévka s klobásou postup přípravy receptu:

1

Na polévku budeme kromě jiného potřebovat i zeleninový vývar, proto si ho nejprve připravíme. Pokud máme dostatek času uvaříme si klasický vývar z kořenové zeleniny, ale můžeme použít i hotový vývar z kostky.

2

Polévku budeme připravovat ve větším hrnci.

3

V něm nejprve na olivovém oleji zpěníme na drobno nakrájenou červenou cibuli, pak přidáme kostičky brambor a dva stroužky prolisovaného česneku. Vše restujeme na prudším ohni asi 5 minut,

4

pak zalijeme předem připraveným vývarem.

5

Jakmile začne polévka vřít, můžeme stáhnout oheň a hrnec přiklopit.

6

Po dvaceti minutách do polévky přidáme na nudličky nakrájenou a dobře umytou kapustu.

7

Správnou pikantní chuť polévce dodají kolečka kvalitní klobásy. Skvěle se hodí například Chorizo, ale můžeme použít i jiný druh pikantní klobásy.

8

Vše vaříme dalších sedm minut a pak už jen dochutíme solí a pepřem. Pokud chceme podpořit ostřejší chuť polévky, můžeme přidat i špetku mletých sušených chilli papriček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept