Bramborová polévka s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s klobásou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19148 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
180 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička sušená |
2 ks | Cibule červená |
150 g | Kapusta hlávková |
50 g | Klobása Chorizo |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 15,5mg |
Draslík | 834,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli paprička sušená, Kapusta hlávková, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Klobása Chorizo, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Na polévku budeme kromě jiného potřebovat i zeleninový vývar, proto si ho nejprve připravíme. Pokud máme dostatek času uvaříme si klasický vývar z kořenové zeleniny, ale můžeme použít i hotový vývar z kostky. |
2 | Polévku budeme připravovat ve větším hrnci. |
3 | V něm nejprve na olivovém oleji zpěníme na drobno nakrájenou červenou cibuli, pak přidáme kostičky brambor a dva stroužky prolisovaného česneku. Vše restujeme na prudším ohni asi 5 minut, |
4 | pak zalijeme předem připraveným vývarem. |
5 | Jakmile začne polévka vřít, můžeme stáhnout oheň a hrnec přiklopit. |
6 | Po dvaceti minutách do polévky přidáme na nudličky nakrájenou a dobře umytou kapustu. |
7 | Správnou pikantní chuť polévce dodají kolečka kvalitní klobásy. Skvěle se hodí například Chorizo, ale můžeme použít i jiný druh pikantní klobásy. |
8 | Vše vaříme dalších sedm minut a pak už jen dochutíme solí a pepřem. Pokud chceme podpořit ostřejší chuť polévky, můžeme přidat i špetku mletých sušených chilli papriček. |