Recept

Čínská bramborová polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 19149

Ingredience

230 g Bambusové výhonky konzervované
200 g Brambory
1 ks Chilli paprička sušená
3 ks Cibulka jarní
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Ocet rýžový
1 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 špetka Pepř černý celý
2 polévková lžíce Solamyl
1 špetka Sůl
130 g Vepřová kýta
1 l Vývar zeleninový
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 359kJ
11% Sacharidy 39 g
17% Tuky 13 g
71% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 16 g

Čínská bramborová polévka postup přípravy receptu:

1

Nejprve si naložíme proužky libového vepřového masa do marinády z rýžového octa, sojové omáčky, zázvoru, sezamového oleje, soli a pepře. Necháme uležet alespoň hodinu v chladu.

2

Cibulky nakrájíme na čtvrtky, brambory na kostičky a mrkev na proužky.

3

Základem polévky je zeleninový vývar, do kterého přidáme brambory a lžíci rýžového octa. Ve vodě si rozpustíme 2 lžíce Solamylu, a jakmile začne vývar vřít, vmícháme do něj vzniklou škrobovou kaši. Polévku přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.

4

Odležené maso a zázvor přidáme do hrnce a vaříme 15 minut. Nakonec přidáme nakrájené cibulky, mrkev a bambusové výhonky. Vaříme dalších 10 minut.

5

Můžeme dochutit solí, pepřem nebo sojovou omáčkou.

6

Pokud preferujeme ostřejší chuť, můžeme přidat mleté chilli papričky.

7

Polévku podáváme v předem nahřátém nádobí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept