Bramborová polévka se zeleninou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka se zeleninou a sýrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 19150 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
0,3 ks | Kapusta hlávková |
0,3 ks | Květák |
80 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 krajíc | Veka |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 32,8mg |
Draslík | 816,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 130,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Kapusta hlávková, Květák, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové kostky Vitana, Sýr Eidam cihla 40%, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka se zeleninou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostky a chvíli podusíme na másle v hrnci. Zalijeme vodou, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a uvaříme doměkka. |
2 | Nakonec přidáme polévkovou kostku Vitana, sůl, koření a nasekanou petrželku. Vše chvíli povaříme. |
3 | Polévku podáváme s plátky opečené veky, které vložíme do talíře spolu s nastrouhaným sýrem. |