Jednoduchý recept

Bramborová polévka s jáhlami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 19153

Ingredience

200 g Brambory
25 g Houby sušené
1,5 l Hovězí vývar základní
50 g Jáhly - loupané proso
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Sádlo škvařené
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 561kJ
6% Sacharidy 22 g
34% Tuky 26 g
50% Sodík 1 g
24% Bílkoviny 14 g

Bramborová polévka s jáhlami postup přípravy receptu:

1

Jáhly přebereme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.

2

Do vývaru v hrnci přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu, spařené jáhly, předem namočené houby, kousek sádla a sůl. Vše společně vaříme.

3

Brambory oloupeme, nakrájíme na nudličky a vložíme na plech se zbylým sádlem. Pečeme v troubě dozlatova.

4

Před podáváním brambory přidáme do polévky. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku a špetku muškátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept