Bramborová polévka s jáhlami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s jáhlami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 19153 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
25 g | Houby sušené |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Jáhly - loupané proso |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Sádlo škvařené |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 24,3mg |
Draslík | 668,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 9,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí vývar základní, Jáhly - loupané proso, Muškátový oříšek, Sádlo škvařené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s jáhlami postup přípravy receptu:
1 | Jáhly přebereme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. |
2 | Do vývaru v hrnci přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu, spařené jáhly, předem namočené houby, kousek sádla a sůl. Vše společně vaříme. |
3 | Brambory oloupeme, nakrájíme na nudličky a vložíme na plech se zbylým sádlem. Pečeme v troubě dozlatova. |
4 | Před podáváním brambory přidáme do polévky. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku a špetku muškátu. |