Jednoduchý recept

Bramborová polévka z telecích kostí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 19154

Ingredience

300 g Brambory
0,1 l Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kosti
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 l Voda pitná
200 g Zelenina kořenová
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 946kJ
6% Sacharidy 21 g
18% Tuky 14 g
11% Sodík 220 mg
11% Bílkoviny 6 g

Bramborová polévka z telecích kostí postup přípravy receptu:

1

Omyté telecí kosti zalijeme vodou a vaříme několik hodin.

2

Potom vývar scedíme, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a oloupané, na poloviny rozkrájené brambory. Osolíme, okořeníme a vaříme doměkka.

3

Uvařené brambory vyjmeme a vymícháme s mlékem, máslem a žloutkem na kaši, kterou vložíme do polévky.

4

Polévku podáváme s kostičkami osmažené žemle, při podávání každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept