Bramborová polévka z telecích kostí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka z telecích kostí
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 19154 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
50 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí kosti |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 110,7mg |
Draslík | 326,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Zelenina kořenová, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Telecí kosti nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka z telecích kostí postup přípravy receptu:
1 | Omyté telecí kosti zalijeme vodou a vaříme několik hodin. |
2 | Potom vývar scedíme, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a oloupané, na poloviny rozkrájené brambory. Osolíme, okořeníme a vaříme doměkka. |
3 | Uvařené brambory vyjmeme a vymícháme s mlékem, máslem a žloutkem na kaši, kterou vložíme do polévky. |
4 | Polévku podáváme s kostičkami osmažené žemle, při podávání každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou. |