Recept

Bramborová zelná polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 19157
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

400 g Brambory
0,5 kávová lžička Kmín celý
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
60 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 l Voda pitná
0,5 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 132kJ
5% Sacharidy 19 g
26% Tuky 19 g
12% Sodík 232 mg
11% Bílkoviny 6 g

Bramborová zelná polévka postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté hlávkové zelí nakrouháme na nudličky a osolíme. Oloupané brambory nakrájíme na kostky.

2

Zelí a brambory střídavě navrstvíme do hrnce, zalijeme horkou osolenou vodu a dusíme doměkka.

3

Ze sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou ze zelí a brambor, rozšleháme a nalijeme zpět na zelí a brambory.

4

Polévku podle chuti okořeníme, přisolíme, okyselíme a nakonec vmícháme rozšlehané žloutky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept