Jednoduchý recept

Polévka s hovězím masem a bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19160

Ingredience

3 ks Bobkový list
230 g Brambory
2 ks Celer řapíkatý
230 g Hovězí maso zadní
900 ml Hovězí vývar základní
100 g Kukuřice cukrová nakládaná
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
2 ks Pórek
2 polévková lžíce Sherry brandy
1 špetka Sůl
1 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 366kJ
13% Sacharidy 45 g
9% Tuky 7 g
37% Sodík 741 mg
42% Bílkoviny 23 g

Polévka s hovězím masem a bramborami postup přípravy receptu:

1

Na rozpáleném rostlinném oleji restujeme přibližně 5 minut hovězí maso nakrájené na nudličky. Nezapomeneme míchat, aby se maso nepřichytilo na dno hrnce.

2

Přidáme rozpůlené brambory, kolečka pórku, kostičky mrkve a celeru. Vše opékáme, pokud je potřeba, podlijeme troškou hovězího vývaru. Po dalších 5 minutách dolijeme zbytek hovězího vývaru a přivedeme k varu.

3

Jakmile polévka začne vřít, přiklopíme a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Nyní přidáme malé kukuřičky. Několik lístků bobkového listu, petržele, tymián vložíme do polévky v sítku na koření, podobné tomu čajovému, jen větší. Na konci vaření ho snadněji dostaneme ven.

4

Polévku necháme provařit dalších 20 minut. Jakmile je zelenina měkká, vyndáme sítko s kořením, vmícháme 2 lžíce suchého sherry, sůl a pepř.

5

Podáváme v nahřátých miskách ozdobené čerstvou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept