Polévka s hovězím masem a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s hovězím masem a bramborami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 19160 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
230 g | Brambory |
2 ks | Celer řapíkatý |
230 g | Hovězí maso zadní |
900 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
2 ks | Pórek |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 33,4mg |
Draslík | 883,2mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 700,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer řapíkatý, Hovězí vývar základní, Kukuřice cukrová nakládaná, Olej rostlinný, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s hovězím masem a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném rostlinném oleji restujeme přibližně 5 minut hovězí maso nakrájené na nudličky. Nezapomeneme míchat, aby se maso nepřichytilo na dno hrnce. |
2 | Přidáme rozpůlené brambory, kolečka pórku, kostičky mrkve a celeru. Vše opékáme, pokud je potřeba, podlijeme troškou hovězího vývaru. Po dalších 5 minutách dolijeme zbytek hovězího vývaru a přivedeme k varu. |
3 | Jakmile polévka začne vřít, přiklopíme a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Nyní přidáme malé kukuřičky. Několik lístků bobkového listu, petržele, tymián vložíme do polévky v sítku na koření, podobné tomu čajovému, jen větší. Na konci vaření ho snadněji dostaneme ven. |
4 | Polévku necháme provařit dalších 20 minut. Jakmile je zelenina měkká, vyndáme sítko s kořením, vmícháme 2 lžíce suchého sherry, sůl a pepř. |
5 | Podáváme v nahřátých miskách ozdobené čerstvou petrželkou. |