Polévka z osmažených brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z osmažených brambor
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 19161 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
250 ml | Zakysaná smetana |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 167,6mg |
Draslík | 490,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z osmažených brambor postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Potom vodu odlijeme. |
2 | Brambory nakrájíme na plátky a smažíme je na másle na pánvi dozlatova. Zalijeme odlitým vývarem z brambor, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, cibuli, šunku nakrájenou na nudličky a nasekanou petrželku. Vše chvíli povaříme. |
3 | Nakonec do polévky přidáme žloutek rozmíchaný v zakysané smetaně. |