Jednoduchý recept

Staročeská hovězí polévka s bramborovými knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 19163
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

knedlíčky
3 ks Brambory vařené
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Strouhanka
1 špetka Sůl
80 g Tuk
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
Staročeská hovězí polévka s bramborovými knedlíčky
150 g Brambory vařené
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Vývar z hovězích kostí
0,5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 607 kcal
Kilojoule 2 540kJ
9% Sacharidy 34 g
59% Tuky 44 g
89% Sodík 2 g
42% Bílkoviny 23 g

Staročeská hovězí polévka s bramborovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Uvařené, vychladlé brambory nastrouháme a smícháme se žemlí nakrájenou na kostičky. Přidáme žloutky z vajec vařených natvrdo, vše dobře utlučeme a zalijeme hovězím vývarem. Zvolna vaříme asi 1 hodinu.

2

Potom polévku procedíme a vložíme do ní bramborové knedlíčky.

3

Příprava knedlíčků:

4

Změklé máslo utřeme s vejcem a žloutkem, osolíme, přidáme nasekanou petrželku, uvařené, nastrouhané brambory a podle potřeby přisypeme strouhanku.

5

Z těsta tvarujeme malé kuličky, osmažíme je na tuku a vložíme do polévky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept