Staročeská hovězí polévka s bramborovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staročeská hovězí polévka s bramborovými knedlíčky
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 19163 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
knedlíčky | |
---|---|
3 ks | Brambory vařené |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
80 g | Tuk |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Staročeská hovězí polévka s bramborovými knedlíčky | |
150 g | Brambory vařené |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Vývar z hovězích kostí |
0,5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 323,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 322,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Brambory vařené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Staročeská hovězí polévka s bramborovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Uvařené, vychladlé brambory nastrouháme a smícháme se žemlí nakrájenou na kostičky. Přidáme žloutky z vajec vařených natvrdo, vše dobře utlučeme a zalijeme hovězím vývarem. Zvolna vaříme asi 1 hodinu. |
2 | Potom polévku procedíme a vložíme do ní bramborové knedlíčky. |
3 | Příprava knedlíčků: |
4 | Změklé máslo utřeme s vejcem a žloutkem, osolíme, přidáme nasekanou petrželku, uvařené, nastrouhané brambory a podle potřeby přisypeme strouhanku. |
5 | Z těsta tvarujeme malé kuličky, osmažíme je na tuku a vložíme do polévky. |