Recept

Bramborový salát s fazolemi a jablkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 19167

Ingredience

230 g Brambory vařené ve slupce
1 stroužek Česnek
4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
130 g Fazole červené sterilované
0,5 ks Fenykl čerstvý
0,5 polévková lžíce Hořčice Dijonská
1 ks Jablka
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Pomerančová šťáva
1 ks Salát Polníček
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 410kJ
18% Sacharidy 63 g
8% Tuky 6 g
36% Sodík 714 mg
18% Bílkoviny 10 g

Bramborový salát s fazolemi a jablkem postup přípravy receptu:

1

Začneme zálivkou. V misce ušleháme červený vinný ocet, sůl, pepř, olivový olej, dijonskou hořčici, prolisovaný česnek a nakrájený tymián. Dobře rozmícháme, aby se nám všechny ingredience spojily, lze použít i tyčový mixér.

2

Na samotný bramborový salát si připravíme jablko nakrájené na kostky a pokapané pomerančovou šťávou, dobře omyté i se slupkou uvařené čtvrtky nových brambor, na kostičky nakrájenou žlutou papriku, kolečka šalotky a dobře oprané listy salátu polníčku.

3

Do misky dáme vychladlé brambory, jablko, papriku, šalotku a scezené červené fazolky.

4

Vše spolu se zálivkou opatrně promícháme, aby se brambory nerozpadly a dáme zchladit.

5

Pak už jen na talíř rozložíme listy salátu polníčku a na něj naklademe porci vychlazeného bramborového salátu a ozdobíme nakrájeným fenyklem.

6

Podáváme s bílým pečivem.

7

V létě výborně zasytí a osvěží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept