Bramborový salát s fazolemi a jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s fazolemi a jablkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19167 |
Ingredience
230 g | Brambory vařené ve slupce |
1 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
130 g | Fazole červené sterilované |
0,5 ks | Fenykl čerstvý |
0,5 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Pomerančová šťáva |
1 ks | Salát Polníček |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 725,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Fazole červené sterilované, Fenykl čerstvý, Jablka, Ocet vinný červený, Paprika žlutá, Pomerančová šťáva, Šalotka, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s fazolemi a jablkem postup přípravy receptu:
1 | Začneme zálivkou. V misce ušleháme červený vinný ocet, sůl, pepř, olivový olej, dijonskou hořčici, prolisovaný česnek a nakrájený tymián. Dobře rozmícháme, aby se nám všechny ingredience spojily, lze použít i tyčový mixér. |
2 | Na samotný bramborový salát si připravíme jablko nakrájené na kostky a pokapané pomerančovou šťávou, dobře omyté i se slupkou uvařené čtvrtky nových brambor, na kostičky nakrájenou žlutou papriku, kolečka šalotky a dobře oprané listy salátu polníčku. |
3 | Do misky dáme vychladlé brambory, jablko, papriku, šalotku a scezené červené fazolky. |
4 | Vše spolu se zálivkou opatrně promícháme, aby se brambory nerozpadly a dáme zchladit. |
5 | Pak už jen na talíř rozložíme listy salátu polníčku a na něj naklademe porci vychlazeného bramborového salátu a ozdobíme nakrájeným fenyklem. |
6 | Podáváme s bílým pečivem. |
7 | V létě výborně zasytí a osvěží. |