Plněné bramborové koláčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné bramborové koláčky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19170 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
náplň | |
---|---|
4 polévková lžíce | Hrášek |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Plněné bramborové koláčky | |
400 g | Brambory vařené ve slupce |
20 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Pšeničná krupice |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 77,0mg |
Draslík | 470,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Voda pitná, Brambory vařené ve slupce, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Protlak rajčatový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pšeničná krupice, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné bramborové koláčky postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce vařené brambory oloupeme a ještě horké prolisujeme. Promícháme je se solí, vejcem, krupicí, moukou a polovinou nastrouhaného sýru. Vypracujeme husté těsto. |
2 | Těsto rozválíme na 1 cm silné pláty a tvořítkem vykrájíme kolečka. Uprostřed každého kolečka vyhloubíme důlek a do něho dáme náplň. Koláčky na okrajích potřeme máslem a celé posypeme zbylým sýrem. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |
4 | Příprava náplně: Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a podusíme v osolené vodě. Scedíme a přidáme hrášek. |
5 | Rajčatový protlak podusíme na oleji, přidáme zeleninu a směs podle potřeby zahustíme trochou strouhanky. |