Bramborový salát s rýží a sardinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s rýží a sardinkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19173 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Brambory vařené ve slupce |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr krystal |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
50 g | Rýže dušená |
1 balení | Sardinky v rajčatové omáčce |
0,5 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 617,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 796,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Cukr krystal, Olej rostlinný, Paprika zelená, Rajčata, Rýže dušená, Sardinky v rajčatové omáčce, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s rýží a sardinkami postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme vařenou rýži, oloupaná, nakrájená rajčata, očištěné, na nudličky nakrájené papriky a nadrobno nakrájené sardinky i se šťávou z konzervy. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a podusíme na oleji. Přidáme rajčatový protlak, sůl, cukr, koření a nakonec přilijeme bílé víno. Vše krátce podusíme a nalijeme na salát. |
3 | Salát podáváme dobře vychlazený. |