Sázená vejce na skopové klobáse - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sázená vejce na skopové klobáse
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19174 |
Ingredience
400 g | Klobása skopová |
6 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
40 g | Tuk rostlinný |
4 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 675,5mg |
Draslík | 791,9mg |
Vláknina | 252,0mg |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk rostlinný, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása skopová, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sázená vejce na skopové klobáse postup přípravy receptu:
1 | Na kolečka nakrájenou klobásu osmažíme na rozpáleném tuku. Přilijeme dvě lžíce vody a necháme vařit do vypaření veškeré vody. |
2 | Na osmaženou klobásu rozklepneme vejce a smažíme bez míchání na mírném plameni, osolíme. |
3 | Žloutky vajec necháme v polotuhém stavu. |
4 | Servírujeme posypané nasekanou petrželkou. |