Bramborový salát s uzeným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s uzeným lososem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19177 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
marináda | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
Bramborový salát s uzeným lososem | |
300 g | Brambory vařené ve slupce |
1 ks | Cibule |
100 g | Losos uzený |
2 ks | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 139,4mg |
Draslík | 535,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Brambory vařené ve slupce, Cibule, Losos uzený, Okurky nakládané, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s uzeným lososem postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce vařené, vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Promícháme je s nadrobno nakrájeným uzeným lososem, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, nakrájenou pažitku, okořeníme a vše spojíme marinádou. |
2 | Příprava marinády: vodu promícháme s citronovou šťávou, solí, cukrem a olejem. |
3 | Salát necháme chvíli proležet. Podáváme ozdobený natvrdo uvařenými vejci a nakrájenými okurkami. |