Grundle v oleji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grundle v oleji
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19185 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
90 g | Brambory |
8 stroužek | Česnek |
160 g | Cibule |
10 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1000 g | Grundle |
60 g | Mrkev kořen |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
10 g | Petržel - nať |
160 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 346,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 342,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Citrony, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Grundle, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grundle v oleji postup přípravy receptu:
1 | Na polovině rozpáleného oleje osmažíme cibulku. Zalijeme 600ml vody, necháme 10 minut vařit a pak scedíme. |
2 | Na zbytku oleje orestujeme na kolečka nakrájenou mrkev, brambory a rajčata. Zeleninu podlijeme cibulovým vývarem a vaříme do změknutí. |
3 | K uvařené zelenině přidáme utřený česnek a rybky pokrájené na menší kousky. |
4 | Vaříme ještě 15 minut, poté přelijeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odstát. |
5 | Servírujeme s plátky citrónu a sekanou petrželkou. |