Plněné makrely - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné makrely
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19186 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
160 g | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
800 g | Makrela obecná |
6 g | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 121,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Oregano sušené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné makrely postup přípravy receptu:
1 | Omyté, osušené a vykuchané makrely vytřeme zevnitř solí a pepřem a zakápneme citrónovou šťávou. |
2 | Z pokrájené cibulky, posekané petrželky a rozetřeného česneku si připravíme směs, kterou ryby naplníme. |
3 | Makrely posypeme oreganem a zabalíme do alobalu. Pečlivě založíme okraje, aby šťáva nevytékala ven. |
4 | Pečeme v rozehřáté troubě a nebo na grilu. |