Recept

Tykvové suflé s pomerančovou kůrou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1919
Kategorie: Nákypy

Ingredience

120 g Cukr krupice
20 g Máslo čerstvé
1 ks Pomeranče
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
500 g Tykev
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 902kJ
11% Sacharidy 40 g
6% Tuky 4 g
6% Sodík 127 mg
11% Bílkoviny 6 g

Tykvové suflé s pomerančovou kůrou postup přípravy receptu:

1

Dužinu tykve nejprve nakrájíme na větší kousky na na mírném ohni asi 20minut podusíme. Poté rozmačkáme na hladké pyré.

2

Troubu předehřejeme na 200C.

3

K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Opatrně přisypeme 100g cukru, přidáme mletou skořici, tykvové pyré a nastrouhanou pomerančovou kůru. Zlehka promícháme.

4

Formu na suflé vymažeme a vysypeme cukrem. Vlijeme směs a pečeme 30minut. Hotové suflé ihned podáváme.

Poznámka

Pomerančovou kůru můžeme nahradit kůrou z citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept