Dušené rybí filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené rybí filé
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19190 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
180 g | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
1000 g | Filé rybí |
10 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 351,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené rybí filé postup přípravy receptu:
1 | Filé osolíme, opepříme a pokapeme citrónem. |
2 | Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme do ní filé, na kolečka nakrájená rajčata a drobně nasekanou cibuli. |
3 | Vše zalijeme bílým vínem a přiklopené dáme dusit do středně vyhřáté trouby. |