Špíz z mečouna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz z mečouna
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19191 |
Ingredience
5 g | Bobkový list |
30 ml | Citronová šťáva |
100 g | Feferony |
500 g | Filé z mečouna |
30 ml | Olej olivový |
300 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 48,8mg |
Draslík | 634,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová šťáva, Feferony, Filé z mečouna, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špíz z mečouna postup přípravy receptu:
1 | Rybu si nakrájíme na kostky a společně s nakrájenými rajčaty a feferonkami napichujeme na špíz. Občas proložíme bobkovým listem. |
2 | Vše osolíme a dáme grilovat. |
3 | Hotové špízy pokapeme olivovým olejem smíchaným s citrónovou šťávou. |