Jednoduchý recept

Špagety se srdcovkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 83 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 58 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19192
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
900 g Mušle srdcovky
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
350 g Špagety, Makarony
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
150 ml Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 484kJ
23% Sacharidy 84 g
8% Tuky 6 g
11% Sodík 220 mg
77% Bílkoviny 43 g

Špagety se srdcovkami postup přípravy receptu:

1

V přiklopeném hrnci s malým množstvím vody prudce 3-4 minuty vaříme srdcovky. Během doby vaření několikrát potřeseme hrncem a ty srdcovky, které zůstanou zavřené, vyhodíme. Tekutinu, ve které se vařily si uschováme k dalšímu použití.

2

V hrnci na mírném ohni rozehřejeme olej a 10 minut na něm opékáme cibuli, přidáme tymián, česnek a půl minuty zahříváme. Přilijeme víno a vaříme, dokud se většina neodpaří a potom přidáme rajčata a tekutinu, kterou jsme si schovali po vaření srdcovek. Omáčku vaříme přiklopenou 15 minut, pokličku odstraníme a vaříme ještě 15 minut do zhoustnutí. Osolíme a opepříme podle chuti.

3

V mírně osolené vodě vaříme 8-10 minut těstoviny tak, aby byly měkké, ale zároveň měly tuhé jádro uprostřed. Propláchneme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce.

4

Do rajčatové omáčky přidáme srdcovky, prohřejeme 2-3 minuty, přidáme petrželku, zamícháme, nalijeme na špagety, pomocí dvou vidliček protřeseme, aby se špagety obalily omáčkou a ihned servírujeme.

Poznámka

Pokud máme jen velké srdcovky, necháme v lasturách pouze několik a zbytek vyloupeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept