Špagety se srdcovkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 83 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety se srdcovkami
Špagety se srdcovkami
Celkový čas: | 83 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 58 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19192 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
900 g | Mušle srdcovky |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
350 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 468,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mušle srdcovky, Rajčata loupaná (konzervovaná), Špagety, Makarony, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety se srdcovkami postup přípravy receptu:
1 | V přiklopeném hrnci s malým množstvím vody prudce 3-4 minuty vaříme srdcovky. Během doby vaření několikrát potřeseme hrncem a ty srdcovky, které zůstanou zavřené, vyhodíme. Tekutinu, ve které se vařily si uschováme k dalšímu použití. |
2 | V hrnci na mírném ohni rozehřejeme olej a 10 minut na něm opékáme cibuli, přidáme tymián, česnek a půl minuty zahříváme. Přilijeme víno a vaříme, dokud se většina neodpaří a potom přidáme rajčata a tekutinu, kterou jsme si schovali po vaření srdcovek. Omáčku vaříme přiklopenou 15 minut, pokličku odstraníme a vaříme ještě 15 minut do zhoustnutí. Osolíme a opepříme podle chuti. |
3 | V mírně osolené vodě vaříme 8-10 minut těstoviny tak, aby byly měkké, ale zároveň měly tuhé jádro uprostřed. Propláchneme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce. |
4 | Do rajčatové omáčky přidáme srdcovky, prohřejeme 2-3 minuty, přidáme petrželku, zamícháme, nalijeme na špagety, pomocí dvou vidliček protřeseme, aby se špagety obalily omáčkou a ihned servírujeme. |
Poznámka
Pokud máme jen velké srdcovky, necháme v lasturách pouze několik a zbytek vyloupeme.