Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19193
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli paprička sušená
0,5 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Fenykl sladký - hlíza
4 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Petržel - nať
8 ks Sardinka obecná
1 špetka Sůl
350 g Těstoviny Linguine
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 568 kcal
Kilojoule 2 375kJ
19% Sacharidy 67 g
32% Tuky 24 g
4% Sodík 71 mg
59% Bílkoviny 33 g

Linguine se sardinkami postup přípravy receptu:

1

Na velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme česnek, drcené chilli papričky a opékáme zhruba 1 minutu. Potom přidáme zbytků kořenů zbavený, na velmi tenké plátky nakrájený fenykl a opékáme 4-5 minut doměkka. Přidáme omyté, osušené a na kousky nakrájené filety ze sardinek a další 3-4 minuty zahříváme, aby byly křehké.

2

V mírně osolené vodě vaříme 8-10 minut těstoviny tak, aby byly měkké, ale uprostřed měly tuhé jádro. Scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce.

3

K sardinkám přidáme piniové oříšky, citronovou kůru a šťávu, petrželku, sůl, pepř a po promíchání přeneseme směs na těstoviny, přidáme zbývající olivový olej a opět vše promícháme.

4

Rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a servírujeme.

Poznámka

Pokud by omáčka byla příliš hustá, můžeme ji naředit trochou vody, ve které jsme vařili těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept