Recept

Brambory s uzeným masem v mléčné omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 19196
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1000 g Brambory
0,5 kávová lžička Kmín celý
30 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
100 g Uzené maso vařené
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 291kJ
13% Sacharidy 45 g
45% Tuky 34 g
12% Sodík 238 mg
27% Bílkoviny 15 g

Brambory s uzeným masem v mléčné omáčce postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, podusíme v osolené vodě s kmínem do poloměkka a scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji a rozšleháme s mlékem a smetanou na hustší omáčku. Chvíli povaříme, přidáme rozšlehané žloutky a trochu octa.

2

Do omáčky přidáme nakrájené uzené maso a na silnější plátky nakrájené brambory, které v omáčce podusíme doměkka. Před podáváním je posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Uzené maso můžeme nahradit šunkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept