Pečené kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19197 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Jogurt bílý |
1200 g | Kuře |
10 g | Máslo čerstvé |
10 ml | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
34% Kalorie 669 kcal
Kilojoule 2 800kJ
0% Sacharidy 1 g
63% Tuky 47 g
14% Sodík 286 mg
100% Bílkoviny 56 g
Uhlovodany | 256,3mg |
---|---|
Cholesterol | 228,7mg |
Draslík | 575,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Kuře, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře postup přípravy receptu:
1 | Ve slané vodě si uvaříme kuře, necháme okapat. |
2 | Připravíme si marinádu z bílého jogurtu, rajčatového protlaku a rozpuštěného másla. |
3 | Uvařené kuře potřeme připravenou marinádou a necháme upéct v troubě. |