Čerkézské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerkézské kuře
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19199 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 kg | Kuře |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej olivový |
400 g | Ořechy lískové |
6 g | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Veka |
0,2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 96,8mg |
Draslík | 602,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 8,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Ořechy lískové, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Veka, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čerkézské kuře postup přípravy receptu:
1 | Uvařené kuře vykostíme a maso nakrájíme na proužky. |
2 | Rozmixované oříšky a česnek smícháme s navlhčenou vekou, přilijeme trochu drůbežího vývaru až nám vznikne hustá kaše. |
3 | Zapékací mísu vymažeme máslem. Polovinu kaše smícháme s nakrájeným masem a zakryjeme druhou polovinou kaše. |
4 | Přelijeme olivovým olejem smíchaným s červenou paprikou a dáme zapéct. |