Hovězí guláš z kližky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí guláš z kližky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 192 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Česnek |
500 g | Cibule |
750 g | Hovězí kližka |
1 g | Kmín celý |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
30 g | Protlak rajčatový |
30 g | Sůl |
200 g | Tuk |
600 ml | Voda pitná |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 19,0mg |
Draslík | 310,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí guláš z kližky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí kližku opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na části tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a krátce ji zpěníme. Na tento základ vložíme maso a krátce je opečeme. |
3 | Potom přilijeme trochu teplé vody, osolíme, přidáme pepř, rajčatový protlak, kmín a třený česnek. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme teplou vodou. |
4 | Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, rozmícháme a za občasného míchání dusíme doměkka. |
5 | Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Podusíme je na zbývajícím tuku a před koncem dušení přidáme do šťávy k masu. Podle potřeby dochutíme a krátce povaříme. |