Jednoduchý recept

Hovězí guláš z kližky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 192
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Česnek
500 g Cibule
750 g Hovězí kližka
1 g Kmín celý
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
30 g Protlak rajčatový
30 g Sůl
200 g Tuk
600 ml Voda pitná
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 439kJ
4% Sacharidy 13 g
33% Tuky 25 g
60% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Hovězí guláš z kližky postup přípravy receptu:

1

Hovězí kližku opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na části tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a krátce ji zpěníme. Na tento základ vložíme maso a krátce je opečeme.

3

Potom přilijeme trochu teplé vody, osolíme, přidáme pepř, rajčatový protlak, kmín a třený česnek. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme teplou vodou.

4

Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, rozmícháme a za občasného míchání dusíme doměkka.

5

Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Podusíme je na zbývajícím tuku a před koncem dušení přidáme do šťávy k masu. Podle potřeby dochutíme a krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept