Bramborová kaše zapečená na celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše zapečená na celeru
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19202 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
750 g | Brambory |
1 ks | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
30 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
2 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 210,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Citronová šťáva, Muškátový květ, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše zapečená na celeru postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný celer uvaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy téměř doměkka. Po vychladnutí celer nakrájíme na plátky. |
2 | Oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, prolisujeme je a rozšleháme s mlékem, žloutky, solí a špetkou muškátu na hladkou kaši. |
3 | Do máslem vymazaného pekáče urovnáme plátky celeru, na ně navrstvíme bramborovou kaši a povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem. |
4 | Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |