Plněná husa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 240 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná husa
Celkový čas: | 240 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19203 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
100 g | Cukr krupice |
2000 g | Husa domácí |
100 g | Kaštany jedlé |
80 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
10 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 169,6mg |
Draslík | 668,8mg |
Vláknina | 102,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Husa domácí, Kaštany jedlé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná husa postup přípravy receptu:
1 | Omytou, osolenou a opepřenou husu potřeme z venku i zevnitř citrónovou šťávou a necháme 1 hodinu odležet. |
2 | Oloupeme pečené kaštany a přidáme je do karamelu, který jsme si vyrobili z cukru a másla. Vše podlijeme vývarem a 1 minutu vaříme. |
3 | Připravenou směsí naplníme husu, zašijeme jí, podlijeme vodou a dáme jí v přiklopeném pekáčku péct. |
4 | Po odpaření vody husu odklopíme. |
5 | Vypečenou šťávu smícháme s moukou a vodou a připravenou omáčkou pečeni pečlivě přeléváme než se maso upeče do křupava. |