Pečená kachna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachna
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19204 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
1600 g | Kachna mražená |
15 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 958,3mg |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 15,1mg |
Vláknina | 438,6mg |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachna postup přípravy receptu:
1 | Kachnu omyjeme, osolíme a opepříme. |
2 | Na másle osmahneme cibulku, vložíme kachnu a necháme jí osmahnout ze všech stran. Vše podlijeme vodou a necháme přiklopené podusit do měkka. |
3 | Kachnu přendáme do zapékací nádoby. |
4 | Šťávu z pečeně smícháme s moukou a vzniklou omáčkou přeléváme kachnu, kterou pečeme do křupava. |