Roštěnky na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky na víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19209 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
30 ml | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 802kJ
0% Sacharidy 1 g
41% Tuky 31 g
7% Sodík 137 mg
55% Bílkoviny 31 g
Uhlovodany | 652,5mg |
---|---|
Cholesterol | 89,7mg |
Draslík | 501,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky na víně postup přípravy receptu:
1 | Roštěnky na obvodu nařízneme a dobře odblaníme. Osolíme, lehce naklepeme a vložíme na rozehřátý olej. |
2 | Pečeme v troubě asi 10 minut, poté zalijeme červeným vínem a necháme péct dalších 15 minut. |