Máslo žampionové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Máslo žampionové
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1921 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
5 g | Sůl |
35 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 114,1mg |
---|---|
Cholesterol | 9,6mg |
Draslík | 11,2mg |
Vláknina | 70,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Máslo žampionové postup přípravy receptu:
1 | Na malém množství másla podusíme očištěné, omyté a drobně nakrájené žampiony. Osolíme je a necháme vychladnout. |
2 | Potom žampiony promícháme se zbylým změklým máslem, ztvarujeme do válečku a zabalíme do pergamenového papíru nebo do fólie. |
3 | Žampionové máslo uložíme do chladničky. |