Jednoduchý recept

Vařené kefte s omáčkou

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 19215

Ingredience

80 g Cibule
40 ml Citronová šťáva
500 g Hovězí maso mleté
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
300 g Rýže dušená
1 špetka Sůl
10 g Tuk rostlinný
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 455kJ
7% Sacharidy 26 g
15% Tuky 11 g
10% Sodík 200 mg
59% Bílkoviny 33 g

Vařené kefte s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Pokrájenou cibuli, vařenou rýži, vejce, pepř, sůl a mleté maso smícháme dohromady.

2

Z hotové směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v hladké mouce.

3

Do 600ml vařící vody vhodíme tuk, sůl a přivedeme k varu. Ve vařící vodě povaříme cca 15 minut připravené masové kuličky.

4

Uvařené maso servírujeme s omáčkou připravenou z citrónové šťávy, žloutku a 3 lžic vývaru z masa. Vše posypeme nakrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept