Kefte s octem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kefte s octem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19216 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
350 g | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
10 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 80,5mg |
Draslík | 571,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kefte s octem postup přípravy receptu:
1 | Navlhčenou žemli, pepř, sůl a nadrobno pokrájenou cibuli dobře promícháme s mletým masem. |
2 | Z masové směsi vytvarujeme menší kuličky, které obalíme v hladké mouce. |
3 | Cibuli pokrájenou na kolečka osmažíme na másle, přilijeme 400ml vody a necháme vařit. |
4 | Přidáme masové kuličky a vaříme 15 minut. Hotové osolíme a okyselíme octem dle chuti. |
5 | Podáváme posypané sekanou petrželí. |