Jednoduchý recept

Kefte s octem

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 19216
Kategorie: Maso

Ingredience

350 g Cibule
500 g Hovězí maso mleté
10 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 ml Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
400 ml Voda pitná
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 258kJ
6% Sacharidy 23 g
12% Tuky 9 g
7% Sodík 149 mg
53% Bílkoviny 30 g

Kefte s octem postup přípravy receptu:

1

Navlhčenou žemli, pepř, sůl a nadrobno pokrájenou cibuli dobře promícháme s mletým masem.

2

Z masové směsi vytvarujeme menší kuličky, které obalíme v hladké mouce.

3

Cibuli pokrájenou na kolečka osmažíme na másle, přilijeme 400ml vody a necháme vařit.

4

Přidáme masové kuličky a vaříme 15 minut. Hotové osolíme a okyselíme octem dle chuti.

5

Podáváme posypané sekanou petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept