Kefte na dřevěném uhlí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kefte na dřevěném uhlí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 19217 |
Ingredience
80 g | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
5 g | Kmín celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 77,5mg |
Draslík | 485,0mg |
Vláknina | 982,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kefte na dřevěném uhlí postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso smícháme s navlhčenou žemlí, nadrobno nakrájenou cibulí, kmínem, pepřem a solí. Dobře prohněteme a necháme v chladu půl hodiny odležet. |
2 | Z připravené směsi tvoříme malé placičky. |
3 | Placky grilujeme na rozpáleném dřevěném uhlí. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovou oblohou.