Jednoduchý recept

Bramborový salát s červenou řepou a okurkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 19218
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

450 g Brambory
1 ks Čekanka
4 ks Červená řepa
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
10 g Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
4 ks Okurky nakládané
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř 4 barev
1 kávová lžička Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 905kJ
26% Sacharidy 93 g
7% Tuky 5 g
245% Sodík 5 g
29% Bílkoviny 16 g

Bramborový salát s červenou řepou a okurkou postup přípravy receptu:

1

Zálivku připravíme tak, že smícháme stroužek prolisovaného česneku, dvě lžíce olivového oleje, stejné množství červeného vinného octa a hrst nakrájeného čerstvého kopru. Okořeníme solí a barevným pepřem. Důkladně smícháme.

2

Předem uvaříme dvě menší červené řepy a necháme vychladnout.

3

Také brambory nakrájené na kostičky vaříme ve slané vodě doměkka.

4

Červenou cibuli a kyselé okurky nakrájíme na kolečka.

5

Omyjeme listy čekanky a necháme okapat.

6

Těsně před podáváním smícháme brambory s řepou, aby se brambory nestihly obarvit od červené řepy.

7

Na talíř nebo velkou mísu naskládáme listy čekanky, na ně kolečka okurek a jako další vrstvu červenou cibuli. Doprostřed navršíme kopeček brambor s řepou, vše přelijeme vychlazenou zálivkou a ozdobíme snítkou čerstvého kopru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept