Bramborový salát s červenou řepou a okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s červenou řepou a okurkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19218 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
450 g | Brambory |
1 ks | Čekanka |
4 ks | Červená řepa |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
10 g | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
4 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř 4 barev |
1 kávová lžička | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 56g |
Vitamín A | 842,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Čekanka, Červená řepa, Česnek, Kopr čerstvý, Ocet vinný červený, Okurky nakládané, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s červenou řepou a okurkou postup přípravy receptu:
1 | Zálivku připravíme tak, že smícháme stroužek prolisovaného česneku, dvě lžíce olivového oleje, stejné množství červeného vinného octa a hrst nakrájeného čerstvého kopru. Okořeníme solí a barevným pepřem. Důkladně smícháme. |
2 | Předem uvaříme dvě menší červené řepy a necháme vychladnout. |
3 | Také brambory nakrájené na kostičky vaříme ve slané vodě doměkka. |
4 | Červenou cibuli a kyselé okurky nakrájíme na kolečka. |
5 | Omyjeme listy čekanky a necháme okapat. |
6 | Těsně před podáváním smícháme brambory s řepou, aby se brambory nestihly obarvit od červené řepy. |
7 | Na talíř nebo velkou mísu naskládáme listy čekanky, na ně kolečka okurek a jako další vrstvu červenou cibuli. Doprostřed navršíme kopeček brambor s řepou, vše přelijeme vychlazenou zálivkou a ozdobíme snítkou čerstvého kopru. |