Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19221

Ingredience

Omáčka
1 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej olivový
0,5 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Ravioli s krabím masem
1 polévková lžíce Kerblík
230 g Krabí tyčinky
230 g Krevety tygří - loupané
1 ks Limetka
230 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 502 kcal
Kilojoule 2 098kJ
15% Sacharidy 53 g
27% Tuky 20 g
21% Sodík 426 mg
61% Bílkoviny 35 g

Ravioli s krabím masem postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek a do něj klepneme vejce, žloutek, olej a takové množství vody, aby těsto bylo tuhé. Hněteme 5 minut, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do ledničky.

2

V misce smícháme krabí maso, krevety, limetovou kůru, bylinky, sůl a pepř.

3

Pod silně předehřátým grilem pečeme 3-4 minuty z každé strany papriku potřenou olivovým olejem tak, aby dužina změkla a slupka téměř zčernala. Papriku dáme vychladnout do plastového sáčku, potom ji zbavíme slupky a dužinu rozmixujeme. Přidáme máslo, limetovou šťávu, sůl, pepř a dále mixujeme, dokud nevznikne hladká kaše.

4

Těsto vyndáme z ledničky, rozdělíme na 8 kousků a strojkem na těstoviny z nich postupně vyválíme co nejtenčí proužky. Na každý proužek rozložíme v 2,5 cm odstupech náplň s krabím masem, kolem náplně mírně potřeme vodou a přiložíme druhý proužek těsta.

5

Mezi kopečky náplně k sobě těsto přitiskneme a rádélkem vykrájíme ravioli. Hotové ravioli pokládáme na pomoučený ubrousek, potom dáme na 3-4 minuty vařit do mírně osolené vody. Vařené ravioli důkladně scedíme, ihned promícháme s omáčkou z červené papriky a servírujeme horké, ozdobené klínky limety, kousky pažitky a petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept