Ravioli s krabím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli s krabím masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19221 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Olej olivový |
0,5 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Ravioli s krabím masem | |
1 polévková lžíce | Kerblík |
230 g | Krabí tyčinky |
230 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Limetka |
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 312,0mg |
Draslík | 275,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetková šťáva, Paprika červená, Sůl, Kerblík, Krabí tyčinky, Limetka, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Krevety tygří - loupané, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli s krabím masem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek a do něj klepneme vejce, žloutek, olej a takové množství vody, aby těsto bylo tuhé. Hněteme 5 minut, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do ledničky. |
2 | V misce smícháme krabí maso, krevety, limetovou kůru, bylinky, sůl a pepř. |
3 | Pod silně předehřátým grilem pečeme 3-4 minuty z každé strany papriku potřenou olivovým olejem tak, aby dužina změkla a slupka téměř zčernala. Papriku dáme vychladnout do plastového sáčku, potom ji zbavíme slupky a dužinu rozmixujeme. Přidáme máslo, limetovou šťávu, sůl, pepř a dále mixujeme, dokud nevznikne hladká kaše. |
4 | Těsto vyndáme z ledničky, rozdělíme na 8 kousků a strojkem na těstoviny z nich postupně vyválíme co nejtenčí proužky. Na každý proužek rozložíme v 2,5 cm odstupech náplň s krabím masem, kolem náplně mírně potřeme vodou a přiložíme druhý proužek těsta. |
5 | Mezi kopečky náplně k sobě těsto přitiskneme a rádélkem vykrájíme ravioli. Hotové ravioli pokládáme na pomoučený ubrousek, potom dáme na 3-4 minuty vařit do mírně osolené vody. Vařené ravioli důkladně scedíme, ihned promícháme s omáčkou z červené papriky a servírujeme horké, ozdobené klínky limety, kousky pažitky a petrželky. |